Liikkumisen tulevaisuuden digipalvelut

shutterstock_160559960

Millainen liikenteen palvelupaketin tulisi olla, jotta käyttäjän olisi mahdollista luopua ykkös-/kakkosautosta ja miten se toteutettaisiin?

Tulevaisuudessa liikkuminen perustuu enemmän käyttäjyyteen kuin omistajuuteen. Jakamistalous ja digitalisaatio antavat uusia mahdollisuuksia liikkua ja kuljettaa turvallisesti, vaivattomasti ja ympäristöystävällisesti.

Liikkumismahdollisuuksia tarjotaan käyttäjälle erilaisina palvelupaketteina ovelta ovelle periaatteella. Pakettiin voi sisältyä esim. julkisen liikenteen käyttöä, taksimatkoja, yhteiskäyttöauton käyttöä, henkilöauton käyttöä jne.

Ajatuksena on, että asiakas voi ostaa palvelukokonaisuuden yhdestä paikasta ja tämä taho vastaa palvelusta palvelukokonaisuudesta asiakkalle.

Maas

Tarkastelunäkökulmia:

Haastetta voi miettiä eri näkökulmista

  • Yksilönäkökulma: Millaista palvelua käyttäjälle tulisi tarjota?
  • Toimintonäkökulma: Miten toimisi tietojärjestelmän ns.virtuaaliagentti, joka muodostaisi palvelun
  • Viranomaisnäkökulma: Miten viranomaissääntelyä tulisi muuttaa, jotta palvelu olisi mahdollista tuottaa

Bonustehtävä: Miten toteutettaisiin palveluseteli, jota voisi käyttää kaikissa yhteiskunnan maksamissa kuljetuspalveluissa? Miten toteutettaisiin hyötyjen/säästöjen jako käyttäjän, maksavan viranomaistahon ja kujetuspalvelun suorittajan kesken siten, että se kannustaisi kaikkia osapuolia toimimaan taloudellisemmin?

 

Tämän haasteen ilmoittautuminen on suljettu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

mikko-jarvilehto

2 kommenttia “Liikkumisen tulevaisuuden digipalvelut
  1. Sami Nikula kirjoitti:

    Raakadata ei itsessään ole hyödyllistä, jos sitä ei järjestä, analysoi ja laadi arvioita, ennusteita liiketoiminnan tueksi esimerkiksi tunnistamalla ennusteiden perusteella liiketoiminnan uusia kasvualueita.

  2. Sami Nikula kirjoitti:

    Liikenne palveluna -ajatus todennäköisemmin toteutuu osana hyvinvointipalveuita, sillä hyvinvointipalvelut ovat relevantteja kasvavilla palvelumarkkinoilla.

Vastaa

Keskustelu